(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Bezmasý boršč - rychle a chutně
Potřebné ingredience
pórek, červená řepa, mrkev, brambory, vývar nebo kostka masoxu, sůl, cukr, ocet, zakysaná smetana
Postup přípravy
Na oleji osmažím pórek nakrájený na kolečka (asi 3 minuty), potom přidám červenou řepu a mrkev, které jsem nastrouhala najemno (nejlépe s pomocí robota, aby jste neměli červené ruce) a brambory nakrájené na kostičky. Zaleju to vývarem, nebo vodou a přidám masox. Osolím, přivedu k varu a vařím mírně asi 40 minut. Potom jenom přidám cukr a ocet dle chuti. Při servírování doporučuji dát doprostřed talíře lžíci zakysané smetany.
P.S. nejlepší je, když se uvaří ráno a nechá se uležet do večera.
P.S. nejlepší je, když se uvaří ráno a nechá se uležet do večera.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé